برگ تسویه خلافی خودرو برای هر مالک خودرویی آرامش خیال خاصی ایجاد می کند. در اختیار داشتن برگ تسویه خلافی خودرو به این معنی است که خودرو به نیروی راهنمایی و رانندگی هیچ نوع بدهی ندارد و می تواند بدون هیچ مشکلی خرید و فروش شود. اگر می دانید که خلافی سنگینی ندارید، گرفتن برگ تسویه خلافی خودرو برای شما کار مشکلی نخواهد بود. با پرداخت کامل خلافی خود، می توانید برگ تسویه خلافی خودرو را بگیرید. برای این کار تنها کافی است یک بار از خلافی خود استعلام بگیرید. برای استعلام خلافی خودرو به سراغ سایت راهور 120 بروید.
در این سایت به کمک شماره بارکد هشت رقمی خودرو می توانید از خلافی خود استعلام بگیرید و بعد نسبت به پرداخت کل خلافی خود اقدام کنید و به این ترتیب برگ تسویه خلافی خودرو را دریافت کنید. چنانچه از خلافی خود استعلام گرفتید و متوجه شدید که رقم خلافی سنگین و بالای یک میلیون تومان دارید، باید ترتیبی اتخاذ کنید که در فواصل زمانی مشخص خلافی خود را پرداخت کنید تا در نهایت خلافی شما صفر شود. توجه داشته باشید در اولین مرحله برای پرداخت خلافی خودرویی که بیشتر از یک میلیون تومان است، تعداد پرداختی های خود را طوری انتخاب کنید که رقم کل خلافی را به زیر یک میلیون تومان کاهش دهد. تا به این ترتیب خودروی شما توقیف نشود.

دریافت برگ تسویه خلافی خودرو از مراکز پلیس+10
اگر مراجعه به سایت راهور 120 به هر دلیل برای شما مقدور نیست، می توانید به یکی از مراکز پلیس+10 مراجعه کنید و برگ تسویه خلافی خودرو را طریق این مراکز دریافت کنید. بدیهی است که بعد از پرداخت کامل خلافی می توانید برگ تسویه خلافی خودرو را دریافت کنید.
دریافت برگ تسویه خلافی خودرو چه اهمیتی دارد؟
برگ تسویه خلافی خودرو برای زمانی که می خواهید خودرو را بفروشید، لازم و اجباری است. در واقع در هنگام نقل و انتقال خودرو یکی از مدارک لازم برگ تسویه خلافی خودرو است که فروشنده باید آن را تهیه کند. پرداخت خلافی یک نمونه از هزینه هایی است که در هنگام نقل و انتقال خودرو باید توسط فروشنده انجام شود.
خلافی بیش از یک میلیون تومان را چگونه پرداخت کنیم؟
پرداخت خلافی بیش از یک میلیون تومان برای خودرویی که توقیف نشده است، بسیار ساده است و امکان اعتراض به خلافی نیز وجود خواهد داشت. باید به سایت راهور مراجعه کنید و به صورت موردی خلافی خود را در فواصل زمانی مشخص پرداخت کند. اما برای خودرویی که خلافی بیش از یک میلیون تومان دارد و توقیف هم شده است، پرداخت خلافی در دو حالت امکان پذیر است. یا باید به صورت یکجا پرداخت شود و یا اینکه از طرح تقسیط خلافی استفاده شود. در هر دو صورت برگ تسویه خلافی خودرو به مالک ارائه می شود. در حالت اول برگ تسویه خلافی خودرو بلافاصله به مالک ارائه می شود و در حالت دوم بعد از پرداخت آخرین قسط خلافی، برگ تسویه خلافی خودرو به مالک ارائه می شود.

طرح تقسیط خلافی چه شرایطی دارد؟
متاسفانه هر خودرویی نمی تواند از طرح تقسیط خلافی استفاده کند. زیرا نیروی راهنمایی و رانندگی سه شرط اساسی برای استفاده از این طرح در نظر گرفته است که اگر خودرویی این سه شرط را همزمان با هم نداشته باشد؛ نمی تواند برگ تسویه خلافی خودرو را به صورت قسطی دریافت کند. این سه شرط عبارتند از:
1. فرسوده نبودن
2. شکایت قضایی نداشتن
3. کمتر از 40 درصد جریمه حادثه ساز داشتن
چنانچه خودرویی این سه شرط را داشته باشد، می توانید از طرح تقسیط خلافی استفاده کند.
کدام خودروها می توانند از طرح تقسیط خلافی استفاده کنند؟
تمام خودروها در صورتی که سه شرط بالا را داشته باشند، می توانند از طرح تقسیط خلافی استفاده کنند و بعد از پرداخت آخرین قسط خلافی برگ تسویه خلافی خودرو را دریافت کنند. بد نیست بدانید که سن فرسودگی خودروهای عمومی شامل سواری تاکسی و استیشن و ون بر حسب بنزینی و دوگانه سوز بودن 10 سال و پایه گاز سوز 12 سال است. خودروهای برقی و هیبریدی و نیز تاکسی هایی که بنابر پیشنهاد وزارت کشور یا وزارت راه و شهرسازی و تایید سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد کیفیت مناسبی دارند، پس از 15 سال فرسوده می شود. همچنین سن فرسودگی و افت قیمت خودرو به صورت کامل برای وانت پایه گاز سوز 15 سال و بنزینی و دوگانه سوز دیزلی 14 سال تعیین شد.
سن فرسودگی اتوبوس درون شهری بر حسب سوخت دیزلی 10 سال، پایه گاز سوز 12 سال و برقی (منوط به بازسازی و رعایت قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی) 20 سال است. سن فرسودگی مینی بوس و میدل باس درون شهری و برون شهری دیزلی نیز 10 سال، پایه گازسوز 12 سال و برقی (منوط به بازسازی و رعایت قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی) 20 است. سن فرسودگی اتوبوس برون شهری 15 سال و کشنده، کامیون و کامیونت 22 سال است. سن فرسودگی موتورسیکلت بنزینی کاربراتوری 6 سال، بنزینی انژکتوری هشت سال، برقی 12 سال و سواری دولتی 15 سال است. بدیهی است که اگر سن خودروی توقیف شده به ترتیبی باشد که در بالا اشاره شد، حتی اگر دو شرط دیگر را داشته باشد، نمی تواند از طرح تقسیط استفاده کند و مجبور است برگ تسویه خلافی خودرو را بعد از پرداخت یکجا و یکباره خلافی دریافت کند.

کدام جرایم حادثه ساز هستند؟
حال ممکن است خودرویی فرسوده نباشد و شکایت قضایی هم نداشته باشد، اما جرایم حادثه سازی که مرتکب شده است، بیشتر از 40 درصد خلافی آن را پوشش دهد. در این صورت هم امکان رسیدن به برگ تسویه خلافی خودرو به صورت اقساطی وجود ندارد.
مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثه ساز عبارتند از :
• هرگونه حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا، حرکت بر روی یک چرخ و یا هرگونه حرکات آکروباتی در سطح راهها و خیابانها
• دور زدن در محل ممنوع
• عبور وسایل نقلیه از پیادهرو
• نقص سیستم روشنایی وسایل نقلیه به هنگام شب
• عبور از محل ممنوع (ورود ممنوع)
• سبقت غیرمجاز
• تجاوز از سرعت مجاز
• عبور از چراغ قرمز راهنمایی
• عدم رعایت حق تقدم عبور
• حرکت به طور مارپیچ در راهها
• تجاوز یا انحراف به سمت چپ معابر
• عدم رعایت فاصله مناسب با وسیله نقلیه و یا عدم توجه به جلو
• گردش به چپ یا به راست در محل ممنوع
• روشن نکردن چراغ هنگام شب و در موقع لزوم
• رانندگی با وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر
• عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از سمعک، عینک یا تجهیزات خاص
• مصرف مواد روانگردان و مشروبات الکلی

خودرو
جمع بندی
اگر راننده پر خطری هستید و زیاد تخلف می کنید، گرفتن برگ تسویه خلافی خودرو برای شما کار ساده ای نیست. بنابراین توصیه می کنیم که هم برای صرفه جویی اقتصادی و هم برای حفظ سلامتی خود و دیگر کاربران ترافیک حتما بهینه رانندگی کنید.